Намерете ни: facebook магазин Вълшебство
телефон за връзка0888 420 407
Как да накараме детето да обича ходенето на училище

Как да накараме детето да обича ходенето на училище

Препоръчваме ви:Особено за първите години, свикването с училище, новата среда и многобройните отговорности, може да стресират малкия ви наследник, затова трябва да сте търпеливи и изобретателни, за да не намрази училище още от първите дни.

1. Бъдете точни

Не е лесно да идем където и да е с малките деца, но що се отнася до ходенето на училище, трябва да сме точни. Детето може д а се почувства излишно, ако вече всички са дошли в класната стая или да го е срам да влезе в пълна стая, така че подранете малко и бъдете точни във вашето малко разписание.

2. Разбирайте се с учителите

Когато детето има проблеми в училище, в човешката природа  е да обвиним учителя, но обвиненията са бомба със закъснение, особено ако фигурата на учителя е част от проблема. Така че се отнесете с тях позитивно и търпеливо обяснете проблема. Учителите намират за много полезно, когато знаят какъв е проблемът и всяка информация за тях е ценна. Някои деца стоят без да направят нищо, когато ги тормозят, но плачат щом се приберат вкъщи. Разкажете му какво става у вас, независимо дали не е спало добре тази нощ или има болест  в семейството, така учителите ще се опитат да минат през лошото настроение и да извлекат полза от него. Ако бащата на някое дете е дълго време  в болница, то те ще го накарат да направи картичка „Добре дошъл у дома” и ще концентрират вниманието на детето върху позитивното.

3. Вдигнете ръка

Взимайте участие във всяко възможно мероприятие, независимо дали е подреждане на класната стая или помощ при някой празник. Когато сте част от обстановката хората откликват на проблема.

4. Викнете на помощ любимите герои

Пазарувайте заедно с децата ученическите пособия и чантата, накарайте ги да мислят, че ходейки на  училището ще могат да носят новите придобивки. Купете хубава химикалка с любимия анимационен герой и я напарвате „специална”, нека само с нея да препишат начисто съчинението или задачата за домашно. Така писането на домашното ще създаде и позитивна нагласа.

5. Следете календара

Дайте на детето стимул за следващата ваканция, сменяйте календара на датата. Не им заемайте много от времето в извънкласни занимания, които са наложени насила. Последното, от което се нуждае стресираното от новата обстановка дете е да го карат да стои на училище още повече.